Tahran poistaminen riippuu tahran tyypistä ja kankaan materiaalista. Paras tapa on käyttää ammattilaisten suosimia Spot-tahranpoistoaineita, suoraan tahralle, harjata sitä hellävaraisesti ja antaa aineen vaikuttaa ennen pesua. Tuoreet ja pesemättömät tahrat ovat helpommin poistettavissa. Kankaan värinkestoa kannattaa kuitenkin aina testata ennen aineen käyttöä.

Veritahran poistamiseksi Spot Red -tahranpoistoaineella, kaada sitä suoraan tahralle, lisää vähän kylmää vettä ja harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti. Anna vaikuttaa 10–15 minuuttia ja pese vaate normaalisti. Tarvittaessa voit toistaa käsittelyn. Muista lisätä tahranpoistoaineen kanssa aina tilkka kylmää vettä verenpoiston yhteydessä.

Punaviinitahran poistamiseksi käytä Spot Orange -tahranpoistoainetta. Kaada sitä suoraan tahralle ja harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti. Anna vaikuttaa 10–15 minuuttia ja pese vaate normaalisti. Tarvittaessa voit toistaa käsittelyn.

Kahvitahran poistamiseksi voidaan käyttää Spot Orange -tahranpoistoainetta. Kaada sitä suoraan tahralle ja harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti. Voit myös lisätä hieman vettä käsittelyyn. Anna vaikuttaa 10-15 minuuttia ja pese vaate sitten normaalisti. Tarvittaessa voit toistaa käsittelyn.

Pihkatahran poistamiseksi voidaan käyttää Spot Blue -tahranpoistoainetta. Kaada sitä suoraan tahralle ja harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti. Voit myös lisätä hieman vettä käsittelyyn. Anna tahranpoistoaineen vaikuttaa 10–15 minuuttia ja pese vaate sitten normaalisti. Tarvittaessa voit toistaa käsittelyn. Muista kokeilla kankaan värinkestoa ensin nurjalle puolelle, koska tahranpoistoaine saattaa vaalentaa kankaan pohjaväriä.

Rasvatahran poistamiseksi voidaan käyttää Spot Yellow -tahranpoistoainetta. Kaada sitä suoraan tahralle ja harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti. Voit myös lisätä hieman vettä käsittelyyn. Anna tahranpoistoaineen vaikuttaa 10–15 minuuttia ja pese vaate sitten normaalisti. Tarvittaessa voit toistaa käsittelyn. Muista kokeilla kankaan värinkestoa ensin nurjalle puolelle, koska tahranpoistoaine saattaa vaalentaa kankaan pohjaväriä.

Voit poistaa homeen kankaasta antiseptisellä Spot White -valkaisuaineella seuraavasti:

Annostele 2–4 korkillista Spot White -ainetta pesukoneeseen pyykinpesuaineen kanssa. Suorita pesuohjelma valitulla lämpötilalla. Huuhtele kangas huolellisesti ja anna sen kuivua ilmavasti.

Annostele 2–4 korkillista Spot White -ainetta halutun valkaisutuloksen mukaan pesukoneeseen yhdessä pyykinpesuaineen kanssa. Annosmäärä on suunniteltu 4–7 kg:n tekstiilimäärälle. Spot White palauttaa valkopyykin hohtavan valkoiseksi jo ensimmäisen pesun jälkeen. Se tehostaa pesuaineen vaikutusta myös matalissa lämpötiloissa ja auttaa poistamaan vaikeimmatkin tahrat. Lisäksi se poistaa hajut ja auttaa homeen poistossa. Spot White soveltuu puuvilla- ja synteettisille kankaille, kuten polyesterille, mikrokuiduille ja viskoosille.

Mustikkatahran poistamiseksi voidaan käyttää Spot Orange -tahranpoistoainetta. Kaada sitä suoraan tahralle ja harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti. Voit myös lisätä hieman vettä käsittelyyn. Anna tahranpoistoaineen vaikuttaa 10–15 minuuttia ja pese vaate sitten normaalisti. Tarvittaessa voit toistaa käsittelyn. Samalla ohjeistuksella voit poistaa kaikki muutkin marjatahrat ja hedelmätahrat.

Muista kokeilla kankaan värinkestoa ensin nurjalle puolelle, koska tahranpoistoaine saattaa vaalentaa kankaan pohjaväriä.

Voit poistaa huulipunatahran vaatteesta Spot Yellow -tahranpoistoaineella seuraavasti: Kaada tahranpoistoainetta suoraan tahralle, harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti ja anna vaikuttaa 10–15 minuuttia. Pese vaate normaalisti. Samalla ohjeistuksella voit poistaa muutkin meikkitahrat. Muista testata tuotetta ensin nurjalle puolelle ja vältä käyttämistä pellava- tai silkkikankaalle.

Voit poistaa maalitahran vaatteesta tai kankaasta Spot Yellow -tahranpoistoaineella seuraavasti: Kaada tahranpoistoainetta suoraan tahralle, harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti ja anna vaikuttaa 10–15 minuuttia. Pese vaate normaalisti. Samalla ohjeistuksella voit poistaa niin öljypohjaiset maalitahrat, kuin vesiohenteiset maalitahrat. Muista testata tuotetta ensin kankaan kääntöpuolelle ja vältä käyttämistä pellava- tai silkkikankaalle.

Voit poistaa mustekynätahran vaatteesta käyttämällä Spot Blue -tahranpoistoainetta. Kaada sitä suoraan tahralle, harjaa hellävaraisesti, anna vaikuttaa 10–15 minuuttia ja pese vaate normaalisti. Tarkista lopuksi, onko tahra poistunut kokonaan – mikäli ei, toista käsittely varoen.

Purukumin poistaminen vaatteesta Spot Yellow -tahranpoistoaineella on mahdollista seuraavalla tavalla: Kaada Spot Yellow -tahranpoistoainetta suoraan purukumin tahralle ja harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti. Anna tahranpoistoaineen vaikuttaa noin 10–15 minuuttia. Pese vaate sitten normaalisti. Mikäli tahra ei poistu kokonaan, voit toistaa käsittelyn. Muista kuitenkin aina kokeilla tahranpoistoainetta ensin nurjalle puolelle varmistaaksesi, ettei se vahingoita kankaan väriä.

Spot Pro Wash on tehokas maton puhdistusaine, joka on suunniteltu ammattikäyttöön. Sen nestemäinen koostumus puhdistaa matot tehokkaasti ja poistaa erilaiset tahrat ja likakerrostumat. Spot Pro Wash soveltuu erityisesti tekstiili- ja puuvillamatoille, ja sen alhainen toimintalämpötila mahdollistaa turvallisen käytön herkillekin materiaaleille. Annostele sopiva määrä Spot Pro Washia ja käytä maton pesuun esimerkiksi pesukoneessa tai käsin. Huomioi aina valmistajan ohjeet ja testaa aineen sopivuus pienelle alueelle ennen laajempaa käyttöä.

Kynsilakkaa ei tule koettaa poistaa kankaasta asetooni-pohjaisella kynsilakan poistoaineella, sillä se vaurioittaa kankaan kuituja. Kynsilakkatahran poistamiseksi kannattaa käyttää Spot Blue-tahranpoistoainetta. Kaada sitä suoraan tahran päälle, harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti ja anna vaikuttaa 10–15 minuuttia ennen pesua. Toista tarvittaessa ja varmista kankaan värinkestoa ennen käyttöä.

Spot Blue on voimakas ja tehokas tahranpoistoaine, mutta vanhojen tai pinttyneiden tahrojen poistossa tulokset voivat vaihdella.

Ruohotahran poistamiseksi voidaan käyttää Spot Orange -tahranpoistoainetta. Kaada sitä suoraan tahralle ja harjaa tahrakohtaa hellävaraisesti. Voit myös lisätä hieman vettä käsittelyyn. Anna vaikuttaa 10–15 minuuttia ja pese vaate sitten normaalisti. Tarvittaessa voit toistaa käsittelyn. Spot Orange sisältää entsyymejä, jotka hajottavat ruohonvihreää sisältäviä yhdisteitä.